Social lab Toneelschuur

In opdracht van de Toneelschuur maken we een contextprogramma bij de voorstelling Drie Zusters, geregisseerd door Eline Arbo, In dit social lab genaamd ‘Tussen droom en daad’ is een diverse groep Haarlemse vrouwen aan de slag gegaan met de vraag: ”Waar was jij rebels?”. Naast creatieve tekensessies zijn de verhalen opgenomen als podcast. De tekeningen en de podcasts vormen samen een tentoonstelling die te zien is tijdens de voorstelling Drie Zusters.

Waar was jij rebels en gaf je gehoor aan datgene waar je van droomt of voor wil strijden?

De voorstelling Drie Zusters van Tsjechov vertelt het verhaal van drie zusters die verlangen naar een beter leven in Moskou maar niet tot actie overgaan. Regisseur Arbo legt de link met vrouwenemancipatie in Nederland en vraagt zich af of de Nederlandse vrouw net zo is als de zusters…komen zij voldoende in actie om hun dromen waar te maken?

In het social lab ‘Tussen droom en daad’ werkten we met een diverse groep vrouwen met de vraag: ‘Wat vraagt het om wél de stap te zetten en gehoor te geven aan datgene waar je van droomt?’ We startten met een tekensessies onder leiding van kunstenaar Eva Durlacher over ‘rebellie’ en het volgen van je droom. Vervolgens zijn de verhalen van de vrouwen opgenomen als podcast. De tekeningen en de podcasts vormen samen een tentoonstelling die vanaf 23 oktober 2020 is te zien in de Toneelschuur en op www.toneelschuurproducties.nl/

In samenwerking met de wereldkeuken, Hart, Haarlem Effect, Dock, Studio Raniya, Delftwijk Hand in Hand, Kwant & Co, Steps to Success, Gouden Boeken en Roze Salon Haarlem, stichting voor Vrouwen door Vrouwen, Haarlems Goud.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 september 2020