Stadsreporter: Hannie

Wie is Hannie?

Dit is Hannie Johanna Catharina Vivas (72), een van onze eerste Stadsreporters van de groep in Nieuw – West. In ruim twee jaar tijd heeft ze al een hoop geleerd en dat is te merken tijdens de opnames. In de films van Stadsreporters kun je haar herkennen aan haar scherpe vragen en brede glimlach, Hannie is een echte go getter!

 

Hannie woont al bijna haar hele leven in Amsterdam en is geboren vlak buiten de binnenstad in de Pijp. Van een zolderkamertje in West, tot een flatje in Bijlmer, Hannie kent Amsterdam door en door. In 1973 krijgen Hannie en haar echtgenoot hun eerste kind en verhuizen zij naar Osdorp. In die buurt woont zij nu al bijna 50 jaar. “Ik vind het heel leuk wonen, er is veel in de omgeving en er is veel groen. Ook heb ik hier vele goede herinneringen met mijn kinderen en kleinkinderen en dat maakt de buurt voor mij echt speciaal” 

 

En wat vele Amsterdammers geboren tussen 1967 en 2017 wellicht niet weten, is dat er een redelijke kans is dat Hannie de eerste persoon is die hen ooit heeft gezien! “Sinds mijn 17e werk ik al in de zorg als kraamverzorgster, zo heb ik wel 50 jaar rond gemaakt”, vertelt Hannie lachend. In 2017 kwam dat rondje tot een einde en ging Hannie met pensioen. En dan heb je ineens zeeën aan tijd te vullen. Gelukkig is dat voor Hannie geen probleem. Ze is een echte regelaar en initieert vaak zelf activiteiten met haar buurtgenoten en vrienden. “Ik hou er niet van om doelloos binnen te zitten. Mijn huis is er voor mijn plezier en niet andersom. Daarnaast is het ook erg belangrijk om fysiek bezig te blijven”, zegt Hannie.  Op een mooie dag kun je Hannie vaak vinden aan de oevers van de Sloterplas met haar man of kleinkinderen. 

 

Door het fysieke bewegen is Hannie ook nog eens in aanraking gekomen met Stadsreporters! Hannie sport namelijk elke woensdag bij Goldensports en toen Stadsreporters daar ruim twee jaar geleden kwamen filmen heeft Hannie zich ingeschreven om ook te helpen. “Het was voor mij een mooie kans om iets nieuws te leren. Ik was toen ook recent gestopt met ander vrijwilligerswerk, omdat ik het gevoel kreeg dat ik daar niet echt een bijdragen had. Nu is dat anders. Ik ben trots op dat ik mensen kan helpen indien iets nodig is en hoor ik van veel mensen dat ik goed kan interviewen en scherpe vragen stel. Ik vind het leuk om dat te horen, want je voelt je toch wel weer gewaardeerd.” Hannie’s favoriete film is bij de Stadsboerderij in Osdorp, waar ze af en toe ook zelf met haar kleinkinderen heen gaat.

Reporter bij:

In oktober liepen er vele vrouwen, mannen en kinderen mee met de vrouwenmars door Nieuw-West. Stadsreporters Hannie, Adelina, Oscar, Ruhi, Kamiran en Guusje liepen ook mee! Wil je ook strijden voor de positie van vrouwen en meiden in Nieuw-West? Kijk dan op www.amsterdam.nl/stadsdelen/nieuw-west/vrouwenagenda-nieuw-west Of sluit je aan bij Vrouw en Vaart in Nieuw-West: www.vrouwenvaart.nl of […]
De Stadsreporters waren samen met de Gouden Mannen bij de Pride in Nieuw-West, georganiseerd door Pink Nieuw-West en het stadsdeel. Onder andere stadsdeelvoorzitter Emre Ünver is aan het woord over de manier waarop we met elkaar samen leven in Nieuw-West.
De Stadsreporters zijn op verschillende plekken in Nieuw-West geweest waar je kan dansen! Verschillende dansstijlen en verschillende plekken zijn te zien in deze film. Denk je er ook aan om een keer te gaan dansen? Kom gerust langs op een van de locaties! Linedansen – The Honeybeez, De Honingraat – Slotermeer, Slotermeerlaan 103 H, Elke […]
  En iedereen mag mee doen! Uit onderzoek blijkt dat korte vriendelijke contacten het welzijn van mensen in de wijk enorm vergroot! De mate waarin eenzaamheid voorkomt is bizar hoog. Je zou er bijna moedeloos van worden. Toch hoeft dat niet. In Amsterdam gaan de Stadsreporters samen de drempel over en in gesprek met buurtgenoten. […]