Stadsreporter: Kitty

 

Wie is Kitty?

Het is maandag, en dat betekent dat het tijd is om weer een nieuwe Stadsreporter in het zonnetje te zetten. Deze week is dat Catharina Wilhelmina Johanna Niels (60), wees gerust, wij mogen gewoon Kitty zeggen. Ze is geboren in 1963 in het kleine Heilig landstichting, een dorp in de buurt van Nijmegen, en opgegroeid in Tilburg. Haar creativiteit en gevoel voor mode brachten haar naar Amsterdam, waar ze studeerde aan de Rietveld academie. “Na mijn studie heb ik gewerkt als style- en design manager voor grote internationale modeketens. Ik winkelde al erg veel en heb dus eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt.”  

 

Toen Kitty in verwachting raakte van haar zoon was het tijd om groter te gaan wonen. Haar eerste indruk van haar toekomstige huis was niet wat je zou verwachten. “Ik dacht: ‘Ik ga toch niet in een nieuwbouwwijk wonen aan de Sloterplas?’” Eenmaal aangekomen in het wijkje Noorderhof verdwenen die gedachten als sneeuw voor de zon, mede dankzij de mooie bomen in de wijk en de charmante oude kerk in het midden van het plein. Hier kreeg Kitty ook een dochter en voedde ze haar beide kinderen op tot zij het nest verlaten. Recentelijk is Kitty gescheiden, desondanks is ze is nog steeds erg gelukkig met haar woning tegenover de oude kerk. “Heel Nieuw-West is leuk, maar dit wijkje is bijzonder; Iedereen kent elkaar en wil elkaar helpen. Je hebt elkaars kinderen zien opgroeien en dat maakt een sterke band”

 

Ruim 30 jaar geleden is Kitty gediagnosticeerd met MS en is vanwege haar ziekte recentelijk gestopt met werken. Dit opende echter ook andere deuren, want na een tijdje les te hebben gegeven in het modeveld kwam er ineens totaal iets anders voor haar voeten, Stadsreporters. “Via een vriendin die met Mirna had gesproken werd ik op Stadsreporters gewezen. ‘Dat lijkt me iets voor jou’, nou dat is gebleken. Ik was toe aan iets nieuws en hier kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en leuke mensen ontmoeten. Ik vind het zo mooi dat de wijk elkaar hierdoor beter leert kennen. Eenzaamheid licht op de loer en Stadsreporters laat senioren zien wat er allemaal mogelijk is, er zijn leuke dingen genoeg.” Kitty houdt haar ogen open voor andere pareltjes in Nieuw-West waar Stadsreporters in de toekomst kan filmen. In de tussentijd is haar eerste reportage over het project ‘Oostoever duurzaam’ hieronder te zien.

Reporter bij:

Sloterplas: Kitty en Adelina werpen een blik op het project 'Oostoever Duurzaam', waar buurtbewoners zelf aan een klimaatneutrale buurt werken. Wil je mee doen aan dit project of wil je nog meer informatie ? Kijk op www.duurzaamoostoever.nl