Stadsreporter: Guusje

Wie is Guusje?

Augustina Bernadine Wilhelmina Maria Welsing (83), is de volledige naam van een van onze allernieuwste Stadsreporters die wij kennen als Guusje. Zij deelt haar voornaam niet alleen met de beroemde Romeinse keizer maar toont ook dezelfde ijverigheid. In elk wijkorgaan heeft zij bijna wel een steekje zitten en er kunnen altijd nog wat steekjes bij. Guusje heeft geen partner of kinderen, waardoor ze volledig zelf kan kiezen hoe zij haar tijd indeelt. “Gelukkig barst het hier van de ideeën en houd ik me lekker bezig. Never a dull moment”.

Oorspronkelijk komt Guusje uit het Limburgse Roermond en ze heeft daar gewoond tot haar twintigste. Naast dat Guusje heeft gestudeerd om Frans docente te worden, heeft ze ook psychologie gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam. “Ik heb nauwelijks gewerkt in dat veld. Toen ik afgestudeerd was kon je de grachten dempen met afgestudeerde psychologen” Gelukkig is Guusje niet de moeilijkste en met haar liefde voor Frankrijk was een carrière als Frans docente ook helemaal niet verkeerd. Al sinds 2005 woont Guusje in Nieuw – West, om de hoek van plein ’40 – ’45. “Voorheen woonde ik in Oost, maar daar was mijn woning te gehorig. In Nieuw – West is mijn woning een stuk rustiger en dat vind ik fijn”.

 “Toen ik hier kwam wonen kwam ik snel in goed contact met Jeroen Jonker. Hij startte destijds de coalitie WijZijnPlein40-45 en via hem kwam ik met allerlei mogelijkheden, verenigingen en organisaties in contact”. Guusje zet zich hard in voor haar buurt en haar medemens. Zo leidt ze bijvoorbeeld ook een leesgroep van ESAN. “Het is mijn levensdoel om het bestaan van de mensen om mij heen zo aangenaam mogelijk te maken”  

Voordat Guusje een Stadsreporter werd, maakten zij al filmpjes voor de buurt redactie van WijZijnPlein40-45 samen met haar partner in crime, Jeane. Een bijzondere samenwerking met de Stadsreporters is nu tot stand gekomen, waarbij Guusje en Jeane hun interesse in het maken van films verder kunnen uitdiepen En wat zijn ze ijverig en leergierig! “Dat ik op mijn leeftijd nog iets nieuws ontdek wat ik zo leuk vind, dat is geweldig. Daarbij is het leuk om buurtbewoners in het voetlicht te plaatsen en hun sterkste kanten naar voren te laten komen. Wat heb ik te verliezen? Je hoeft je nooit te vervelen en niemand hoeft eenzaam te zijn. Ik leer nu zelfs monteren op de iPad, geweldig!” Guusje en Jeane zullen de éérste Stadsreporters zijn die leren de films zelf te monteren. Iets om naar uit te kijken dus!

Reporter bij:

In Slotermeer staat de strijd tegen afval hoog op het programma. Ook op Plein '40-'45 waar een aantal dagen per week de markt is. Stadsreporters Guusje en Shirley gaan in deze film langs bij de initiatieven Zero Waste en Zero Mica.
  Stadsreporters Guusje en Jeane bezoeken Broedplaats en Cinema de Vlugt aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125. Door Shai worden ze rondgeleid door het hele gebouw en Carlo vertelt over de bioscoop waar Guusje en Jeane ook een kijkje nemen. En wat zijn ze verrast! Wil je meer informatie over de Broedplaats? Kijk dan op […]
  Guusje en Jeane trekken er op uit om een oplossing te vinden voor de talloze achtergelaten winkelwagens in Nieuw – West. In deze flitsreportage spreken zij Roy Carter die vertelt over zijn eventuele oplossing!