Stadsreporter: Altaf

Wie is Altaf? 

Altaf Khan (72), is onderdeel van de zogeheten ‘Gouden Mannen’. Dit is een groep voor mannen met een migratieachtergrond die de verbinding zijn verloren met zichzelf, hun netwerk, de maatschappij en de toekomst. Een deel van deze mannen, waaronder Altaf, werkt ook als Stadsreporter. Altaf is geboren en opgegroeid in de Pakistaanse stad Topi. Hij studeerde hier economie en werkte hij tot zijn 32ste toen hij naar Nederland vertrok. Inmiddels is Altaf een echte Amsterdammer en een vitaal onderdeel van Amsterdam Nieuw – West. “Ik vind Nieuw – West de beste plek waar ik gewoond heb, omdat ik hier zo veel herinneringen heb opgebouwd en mensen heb leren kennen. Daarnaast is het een schone en multiculturele wijk die niet zo druk is als het centrum, ideaal dus.”

Altaf beschrijft zichzelf als een betrouwbare man met een open hart die erg houdt van gezelligheid. “Je eigen karakter hebben vind ik belangrijk. Iedereen is vrij in wat hij of zij kiest. Ik heb geen moeite met kleuren, religie of cultuur, dat mag iedereen zelf bepalen. Ik weet wie God is voor mij en daar maak ik mijn eigen keuzes in. Als je een mens bent en je karakter past bij mij, dan vind ik je helemaal leuk.” 

Altaf sloot zich bij de Gouden Mannen aan na zijn scheiding en nadat hij met pensioen ging. “Daarvoor heb ik 36 jaar gewerkt bij de HEMA op verschillende afdelingen. Ik realiseerde me dat ik weer behoefte had aan mensen om mij heen. Toen ik dit besprak met een vriend gaf hij mij het adres van Daadkr8, daar ben ik langs gegaan en met open armen ontvangen”. Stadsreporters werkt nu al ongeveer twee jaar samen met de Gouden Mannen. “Toen ons werd gevraagd wie van ons Stadsreporter wilde worden twijfelde ik niet, omdat ik altijd nieuwe dingen wil leren en bezig wil zijn.” Altaf ziet zijn werk als Stadsreporter als een belangrijke bijdrage aan de wijk en zijn buurtbewoners, maar ook voor zijn persoonlijke ontwikkeling. “Ik weet veel over de buurt en situaties waarin veel bewoners zich bevinden, dus het is altijd een plezier hen te helpen. Met het maken van de films kom ik op plekken waar ik nog nooit ben geweest. Ook heb ik gemerkt dat ik gegroeid ben in mijn leiderschap. Zo heb ik andere Gouden Mannen over de streep geholpen mee te doen met de Stadsreporters! Daarnaast vind ik het heel fijn om aan mijn (klein)kinderen al onze mooie films te laten zien. Zo weten ze precies wat ik allemaal uitspook met de Gouden Mannen. 

Reporter bij:

Elke donderdag is er in de Honingraat (Slotermeerlaan 103H) een cursus Filografie, gegeven door Kesban Arzlan. Dit is een traditionele kunstvorm uit Turkije. Iedereen is welkom om mee te doen met de cursus! Voor informatie of aanmelden: www.vatanfilografie.com Of e-mail naar kezbanarslan@yahoo.com of bel/whatsapp met Kezban op 06 24305314
De Stadsreporters waren samen met de Gouden Mannen bij de Pride in Nieuw-West, georganiseerd door Pink Nieuw-West en het stadsdeel. Onder andere stadsdeelvoorzitter Emre Ünver is aan het woord over de manier waarop we met elkaar samen leven in Nieuw-West.
  En iedereen mag mee doen! Uit onderzoek blijkt dat korte vriendelijke contacten het welzijn van mensen in de wijk enorm vergroot! De mate waarin eenzaamheid voorkomt is bizar hoog. Je zou er bijna moedeloos van worden. Toch hoeft dat niet. In Amsterdam gaan de Stadsreporters samen de drempel over en in gesprek met buurtgenoten. […]
Osdorp: Eind november kregen de Gouden Mannen hoog bezoek uit het politiek- en bedrijfsleven. Een groep Gouden Mannen reporten het bezoek en interviewden hun collega-Gouden Mannen.
Slotermeer: In 2022 vond het eerste Maydan Festival plaats op Plein ’40-’45 waarin buurtbewoners met elkaar vorm gaven aan Suikerfeest, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.