Met Stadsreporters Nieuw-West richten we stadsredacties op van senioren uit de wijk. Samen met hen maken we films over sociale plekken in de wijk. Plekken waar buurtbewoners samen komen met het doel elkaar te ontmoeten, iets te leren, iets te maken of op een andere manier bij te dragen aan een prettige leefomgeving voor henzelf en buurtgenoten.

 

Op onderstaande locaties hebben Stadsreporters een film gemaakt. Klik voor meer informatie.

Films van Stadsreporters over:

De Groene kans

De Groene kans

  Geuzenveld: De Groene Kans is een initiatief om het verspillen van eten tegen te gaan en om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Het met...

De FIXbrigade

De FIXbrigade

De FIXbrigade Nieuw-West helpt mensen uit Nieuw-West gratis om hun woning energiezuiniger te maken.

Het Maydan Festival

Het Maydan Festival

Slotermeer: In 2022 vond het eerste Maydan Festival plaats op Plein ’40-’45 waarin buurtbewoners met elkaar vorm gaven aan Suikerfeest, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Het EECO

Het EECO

Osdorp/Slotervaart: Het EECO is een bijzonder gebouw naast Heemtuin De Wiedijk waar allerlei creatieve activiteiten plaatsvinden.

Vrouw & Vaart

Vrouw & Vaart

Osdorp: Vrouw & Vaart en Daadkr8 bieden activiteiten voor mannen en vrouwen om zichzelf (professioneel en persoonlijk) willen ontwikkelen en hun netwerk vergroten.

De Levensboeken van ESAN

De Levensboeken van ESAN

Slotermeer: In dit project schrijven vrijwilligers het levensverhaal van 70-plussers uit Nieuw-West op basis van gesprekken die ze samen voeren en maken hier een prachtig boek van.

De Stadsboerderij Osdorp

De Stadsboerderij Osdorp

Osdrop: De Stadsboerderij is een groene oase in Osdorp waar buurtbewoners samen kunnen eten, in de moestuin werken en allerlei andere activiteiten.

Buurtbakkerij De Eenvoud

Buurtbakkerij De Eenvoud

Slotermeer: In Buurthuis De Schakel zijn buurtbewoners elke dinsdagochtend welkom om brood in de houtoven te bakken en samen te lunchen met het zelfgebakken brood.

De Buurtwerkplaats

De Buurtwerkplaats

Osdorp: Bij de Buurtwerkplaats kunnen buurtbewoners wekelijks op woensdag of zaterdag om gratis gebruik te maken van de werkplaats, het gereedschap en de kennis van de andere buurtbewoners die bezig zijn.

Dress for Succes

Dress for Succes

Slotermeer: Bij Dress for succes krijgen mensen met een kleinere portemonnee gratis representatieve kleding op weg naar nieuw (vrijwilligers)werk.

De hondjes van ESAN

De hondjes van ESAN

Slotermeer: ESAN organiseert allerlei activiteiten met senioren waaronder samen de honden uitlaten.

Golden Sports

Golden Sports

Osdorp: Golden Sports organiseert door heel Nederland laagdrempelige sportactiviteiten op buitenlocaties voor mensen vanaf 55 jaar.

Willie’s plan

Willie’s plan

Nieuw – West: Stadsreporter Willie diende een plan voor een senioren speeltuin in voor de Buurtbudgetten van het Stadsdeel.

Yvonne’s plan

Yvonne’s plan

Nieuw West: Stadsreporter Yvonne diende een plan voor een groene ontmoetingsplek voor haar flat in voor de Buurtbudgetten van het Stadsdeel.

Het Lambertus Zijlplein

Het Lambertus Zijlplein

Geuzenveld: Het Stadsdeel wil samen met de bewoners het Lambertus Zijlplein verbeteren. Wat willen de bewoners eigenlijk?

Reporters

Roy

Roy

Inhoud volgt.

Altaf

Altaf

Wie is Altaf?  Altaf Khan (72), is onderdeel van de zogeheten ‘Gouden Mannen’. Dit is een groep voor mannen met een migratieachtergrond die de verbinding zijn verloren met zichzelf, hun netwerk, de maatschappij en de toekomst. Een deel van deze...

Huub

Huub

Inhoud volgt.

Nail

Nail

Inhoud volgt.

Ruhi

Ruhi

Inhoud volgt.

Willie

Willie

Wie is Willie? Wilhelmina Krop, of zo als wij haar kennen; Willie, is een veterane en actieve Stadsreporter met inmiddels flink wat filmopnames op haar naam. Willie is 76 en is geboren en opgegroeid in het centrum van...