Blik op geld

Jongere en oudere Haarlemmers, persoonlijk betrokken bij schuldhulpverlening, maakten films over waar je terecht kan als je financiële zorgen hebt. In opdracht van Geldzorgenvrij.

De organisatie Geldzorgenvrij is de Haarlemse tak van de landelijke organisatie Schuldhulpmaatjes. In dit project zijn zes films gemaakt door ‘intergenerationele’ duo’s: een jongere en een oudere Haarlemmer die zich betrokken voelen op deze thematiek. Ofwel doordat ze er zelf ervaring mee hebben ofwel omdat ze willen bijdragen aan het verminderen van de problematiek vanuit maatschappelijke en persoonlijke betrokkenheid.

In de films gaan de makers op bezoek bij plekken waar je terecht kan als je financiële zorgen hebt en leggen hun zoektocht vast met film. Zo zijn er films gemaakt over de schuldhulpmaatjes zelf, over aanbod van de gemeente, o.a. voor jongeren, bij het Spaarne Gasthuis die haar medewerkers ondersteunt met een sociaal fonds en het Nova College die een eigen budgetcoach heeft voor studenten.

De films zijn te zien op de website van www.geldzorgenvrij.nl en worden verspreid door de community van partners die o.a. bestaat uit De Gemeente Haarlem, Triple Threat, Streetcornerwork, Spaarne Gasthuis, Nova College het het Open huis.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 september 2020